Praktijk Bewust Zijn

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Kindercoaching en Pubercoaching

 

Ook jonge kinderen en pubers kunnen levensvragen hebben of geen uitweg weten in bepaalde situaties.

In deze belangrijke jaren vormt het kind overtuigingen over zichzelf en over het leven.

 

Door bepaalde (ingrijpende) gebeurtenissen kunnen beperkende denkpatronen zich ontwikkelen wat een kind mee zou kunnen nemen in zijn of haar volwassen leven. Het is fijn voor het kind als dit nu al opgeruimd kan worden.

Ik richt me er vooral op dat het kind geholpen wordt om een helder gezond perspectief te krijgen op zichzelf en/of een bepaalde situatie. En vooral ook handvatten krijgt om weer verder te kunnen. Ik werk met kinderen van alle leeftijden.

Naast mijn jarenlange ervaring (sinds 1992) als therapeut heb ik in 2013 ook de opleiding kind- en puber coaching gevolgd. Ik heb er veel plezier in om kinderen te mogen begeleiden in hun groei en in het opruimen van wat hen verzwaart.

Voorbeelden hiervan zijn:

Onverklaarbare lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of buikpijn.
Begeleiding bij echtscheiding problematiek van de ouders en samengestelde gezinnen.
Opruimen van oud zeer, oude trauma’s.
Gepest worden, moeite met vrienden maken en onderhouden.
Hoog gevoeligheid en om gaan met prikkels.
Om leren gaan met emoties en hier een uitweg in vinden, zoals angst, verdriet of boosheid.
Zelfvertrouwen vergroten en eigen waarheid ontdekken.

Er zijn verschillende methoden die ik gebruik. Per situatie en per kind is dat verschillend. Ik pas mijn behandelingen aan aan het begrip en het vermogen van het kind. Respect voor de eigenheid van het kind en veiligheid staat bij mij bovenaan. Op geen enkele manier zal het kind ergens in geforceerd worden. Alle wijsheid is al besloten in het kind. Door middel van bepaalde vragen en technieken kan ik het kind helpen om weer contact te krijgen hiermee en zo het zelfvertrouwen in de situatie weer op te bouwen.

Ik begrijp dat je als ouder wilt weten wat er gebeurt in de sessies. Meestal kiezen ouder en kind er samen voor om tegelijk te komen. Dat heeft mijn voorkeur omdat het gezinssysteem waarin het kind is altijd een wisselwerking heeft met het kind. Het kan zijn dat je als ouders ook naar jezelf mag kijken in relatie tot het probleem waar je kind voor komt en dat je zelf een aantal keren voor een coaching gesprek langs komt. Sommige pubers komen liever alleen, dat is ook prima. In overleg kan er dan later een gezamenlijk gesprek plaatsvinden.

Van elk gesprek maak ik een verslag en mail ik de ouders na afloop toe. Uiteraard alleen na toestemming van het kind. Overleg met ouders is altijd mogelijk, ook tussen de sessies in mochten er bepaalde zaken besproken moeten worden.

Met kind- en puber coaching is het altijd mijn doel om met zo min mogelijk gesprekken en technieken zoveel mogelijk vooruit gang te boeken. Ik vind het heel belangrijk dat het kind gewoon kind kan zijn en de dingen kan doen die bij zijn/haar leeftijd passen en dat het kind zo min mogelijk tijd besteedt aan het bezig zijn met problemen. Uit de praktijk is echter wel gebleken dat kinderen het leuk vinden om langs te komen en hun problemen te bespreken en er samen naar te kijken.

Wil je kind eens komen kijken wie Roos is, dan zijn jullie welkom om langs te komen in de praktijk in Brielle voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek. Ik ben moeder van drie zonen (2000, 2002 en 2005) mailto: info@praktijkbewust-zijn.nl

Hier kun je klikken voor ervaringen van clientjes en hun ouders