Praktijk Bewust Zijn

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Ervaringen cliënten

Omdat ik me realiseer dat het fijn is om ervaringen van anderen te lezen, heb ik er voor gekozen om een aantal reacties op de behandelingen te vermelden. De ervaringen zijn willekeurig gekozen en met toestemming geplaatst.
Wil je ervaringen lezen van mensen die cursussen/trainingen bij mij hebben gevolgd? Er staan vele recensies op mijn andere website van cursisten: www.traininginbewust-zijn.nl

***

Hoi Roos, 
Ik zat m'n week door te nemen en toen zag ik zat wij vrijdag een afspraak hebben staan om even te evalueren hoe het gaat. Maar, eigenlijk moet ik zeggen dat het goed gaat! Ik heb bijna nooit meer last van m'n maag, en als ik dat wel heb, weet ik ook gelijk waarom. Ook heb ik op werk aangegeven dat ik het komende jaar ga focussen op m'n werk/privé balans incl. Het vaderschap en dat ik alle "extra" zaken aan me voorbij laat gaan. Ik heb veel meer rust en voel me goed! 
Kortom, ik denk niet meer dat ik de sessie vrijdag nodig heb en wil hem eigenlijk annuleren. Kan dat?
 
Zo ja wil je graag via deze weg bedanken voor het afgelopen jaar, het heeft me erg geholpen. Mocht ik toch weer vastlopen zal ik zeker op tijd aan de bel trekken, maar ik heb het gevoel dat het goed zit! Mocht ik iemand anders met soortgelijke klachten horen zal ik je aanraden.
 
Groeten,
Joost

***

Hoi Roos,
 
Heel erg bedankt dat jij me verder geholpen hebt in mijn leven en de vrouw te worden die ik graag wil zijn.
 
Groetjes, 
Marjon 

***

Hoi lieve Roos, 
Bedankt! En bedankt voor de afgelopen jaren. Het is een reis geweest, maar wat een ruimte heeft het gebracht om weer te kunnen leven. 
Bedankt voor je betrouwbaarheid, je zorgvuldigheid, je resonantie, je kunde.
Ik voel een diepe dankbaarheid en een nieuwsgierigheid om het leven te omarmen, met alles wat het te bieden heeft. 
En wat een gewicht is er van me af.
Heel veel dank Roos, vanuit mijn hart. Je hebt me de tools gegeven mijn krochten te doorworstelen en weer met hoop vooruit te kijken.
Liefs!
Janneke 

***

Ik vond het mooi hoe neutraal je bleef in de coaching. Je vraagstelling is heel respectvol en zacht ook als het gespannen wordt. Je ziet heel scherp waar de pijnpunten zitten en kan daar mooi uitleg over geven. Vrouw 54 jaar (Deze reactie kreeg ik na een relatie therapie sessie van bijna 2 uur van een man en een vrouw met rugzak uit het verleden van andere relaties. Er is wel veel liefde voor elkaar en ze proberen hun weg te vinden in de relatie.)

***

Begin 2020 kwam ik bij je op het moment dat ik helemaal leeg en uitgeblust was en op de bodem van een diepe put leek te zitten. Jij hebt mij toen de tools in handen gegeven om mezelf terug te vinden en dichter bij mezelf te komen. Graag wil ik je daar (wellicht nogmaals) voor bedanken. Ik wil je nu laten weten hoe het op dit moment met me gaat. (note: nu is 2023)

Ik kan je vertellen dat het erg goed met me gaat en dat ik inmiddels een steeds meer inspirerend leven mag ervaren. Ik ben dichter bij mezelf en dagelijks merk ik dat dit alleen maar meer wordt. Inmiddels heb ik ook wat diploma's gehaald in de therapeutische hoek. Ik heb een cursus hypnotherapeut gedaan en ik heb net de cursus ademcoach afgerond. In oktober ga ik de verdiepingscursus ademcoach doen. Ik leer veel en ervaar steeds meer heling in mezelf, waardoor ik ook steeds meer liefde voor mezelf mag ervaren, waardoor ik dit ook meer en meer ga uitstralen en geven aan anderen. En onomkeerbaar prachtig proces. Dit is uiteraard ook goed merkbaar in ons gezinnetje. We laten elkaar vrij en behandelen elkaar met respect.

Ik weet uiteraard dat ik dit zelf heb gedaan, maar dankzij de tools, en het boek de Lachende Boeddha, welke jij mij hebt aangereikt, ben ik een nieuwe weg ingeslagen en teruggekomen bij mezelf. Heel veel heling gehad met mijn innerlijk kind.

Ondanks dat je me niet meer hebt gehoord, maar ik ben je absoluut niet vergeten. Ik ben je enorm dankbaar voor wat je voor me hebt betekend in de periode dat ik het nodig had. Jij hebt mij geinspireerd om zelf een weg in te slaan en mijn ervaring in te gaan zetten om andere mensen een stapje verder te helpen. Hoe het er precies uit gaat zien weet ik nog niet. Maar ik laat het stromen en laat mezelf zien.

Een hele dankbare, lieve groet, Arco

***

Dank voor je hulp en begeleiding in dit traject. Zoals gezegd vanmiddag had ik geen idee waar ik aan begon vorig jaar juli en had ik dit resultaat niet kunnen bedenken! Bedankt ook voor je geduld in mijn gehannes met afspraken etc. Mocht het nodig zijn hoor je me zeker, maar voor nu ben ik "tevreden" :-)
Groeten, Gerard

***

Hoi Roos, 
Ik liep al een tijdje met de behoefte om je weer eens te mailen. En vandaag zag ik dat je mijn foto had geliked op Facebook en toen dacht ik: het moest zo zijn! Juist omdat die foto van mezelf staat voor een soort nieuwe fase. Mijn lichaam voelt momenteel zo gezond en rustig aan, dat zelfs mijn haarstructuur veranderd is en ik nog nooit zulk gezond haar heb gehad! Ik merk dat ik zo bevrijd ben van alles waar ik tegenaan liep en wat me afremde in het leven. Ik ben mezelf helemaal aan het herontdekken en voel zoveel kracht en zelfvertrouwen, ik had het echt niet voor mogelijk gehouden. Ik weet hoe ik om moet gaan met zware emoties en heb daarin ook een heel sterk vertrouwen in mezelf ontwikkeld. Ik ben momenteel ook weer aan het daten met een man die heel gezond en veilig gedrag laat zien, waardoor ik op hechtingsniveau veel eerste keren ervaar en diepgewortelde angsten onder ogen durf te komen (bang om verlaten te worden, bang voor afwijzing) en dat ook allemaal met hem kan bespreken. We willen binnenkort ons gaan verdiepen in tantra! Haha, ook dat had ik nooit gedacht. Ook vind ik veel steun bij alle vriendinnen in mijn leven, waarvan een aantal die ik dit jaar heb leren kennen en hele diepe vriendschappen mee aangegaan ben. Vrouw energie is zo helend! Ik ben je nog steeds zo dankbaar voor de therapie die ik van jou heb ontvangen, het heeft echt mijn leven veranderd. Ik blijf mensen naar je doorverwijzen, omdat ik echt heilig geloof in jou als therapeut en ik zou in de toekomst graag bij je in de leer gaan!! 
Lieve groet, vrouw 26 jaar

***

Ik wil je enorm bedanken voor mijn mooie verbindende sessies bij jou. De opstellingen, het contact met mijn gevoelens en het naar binnen keren hebben mij steeds meer bij mezelf terug gebracht. Een mooi proces naar steeds meer zelfliefde. Bedankt dat jij me gesteund hebt op dit pad. Renate

***

Ik wil je laten weten dat ik voorlopig geen therapie meer nodig heb. En ik wil je heel erg bedanken voor je steun, je hulp en je fijne manier van therapie geven. Ik heb onwijs veel aan je gehad, je hebt me goede inzichten gegeven. Ik ben echt anders gaan denken, en voel me daardoor echt beter. Lieve Roos,Mocht ik ooit weer behoefte hebben aan een luisterend oor en goede hulp, zal ik zeker bij jou terug komen!
Maar hopelijk is dat niet meer nodig ;) Nogmaals héél erg bedankt! Linda

***

Dank je wel voor je begeleiding dit jaar. Je hebt ontzettend veel voor mij betekent en bent van grote waarde geweest voor mij. Ik voel me dankbaar dat ik je heb leren kennen en dat ik gebruik mag maken van je hulp. Life changing is dit proces. Willemijn

***

Ik probeer steeds meer bij de dag te leven, de lat voor mijzelf niet TE hoog te leggen en situaties te nemen zoals ze op dat moment zijn, met alle emoties die daarbij horen. Ik realiseer mij dat ik een jaar geleden thuis kwam te zitten.....burnout.....compleet ongelukkig met het leven...mijn leven...of nou, eigenlijk meer een patroon waarin ik was gekomen die ik mijzelf had aangeleerd. Nu een jaar later, met de gesprekken met jou, voelt het alsof ik op het topje van de berg sta met een prachtig uitzicht en geniet ik van alle kleine details die ik zie, voel en ervaar. En mogen emoties er zijn. Ik ben trots op mijzelf dat ik al zover ben gekomen. Ik ben er nog niet, dat voel ik en dat ervaar ik. De valkuilen liggen nog op de loer, maar wauw....wat een mega verschil. Dank je wel, dat jij me geholpen hebt om dit pad in te slaan. Ik ben ook begonnen met meditaties, vooral als ik ga slapen. Wat een fijne ervaring! Ik hoop dat nog veeeeel meer mensen jou weten te vinden. Het is zo waardevol wat ik leer bij je! Elsbeth, 42 jaar

***

Een paar maanden geleden heb ik voor het laatst een afspraak bij je gehad. Ik wilde je even laten weten hoe het nu gaat en je als belangrijkste nog bedanken.

Al een lange periode heb ik vele gesprekken met jou gehad in jouw praktijk. Ik heb bepaalde patronen voor mezelf moeten doorbreken die ik
in mijn jeugd noodgedwongen ontwikkeld heb. Je gaf mij bepaalde inzichten met handvaten waar ik mee aan de slag kon om in mijzelf te graven.

Gaande weg heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf, want ik wist eigenlijk helemaal niet wie ik echt was en wat ik wilde.
Daardoor heb ik bepaalde keuzes kunnen en moeten maken die zeker niet makkelijk waren, want vaak zat wilde ik tijdens onze gesprekken weglopen en de handdoek in de ring gooien. Maar ik wist dat dit de weg was die ik moest afleggen voor mezelf.
 
Sinds de afgelopen weken besef ik mij de groei die ik heb gemaakt vanaf het moment dat ik voor het eerst in jouw praktijk kwam. Nu besef ik dat ik eindelijk de rust en de balans in mezelf heb gevonden, waar ik na al die jaren zo hopeloos naar opzoek was. Alsof ik nu eindelijk mag rusten en alles nu goed is zoals het op dit moment is. De beschadigde delen in mezelf zijn er nog steeds, maar ik omarm ze nu met liefde. Daardoor sta ik zoveel meer in contact met mezelf en dat voelt zo fijn en gezond. Alsof alles nu eindelijk klopt.

Ondanks dat het natuurlijk je werk is, ben ik je onwijs dankbaar voor het helpen om mezelf terug te vinden. Je hebt me de tools gegeven die ik elke dag nog steeds gebruik, waardoor ik nog steeds groei als persoon en veel zekerder sta in het leven. Ik kan nu zelfs zeggen dat ik meer van mezelf begin te houden.
Ik hoop dat iedereen die bij jou in je praktijk komt en die wilt werken aan zichzelf dit uiteindelijk ook zal ervaren, want het voelt TOP! 

Dus nogmaals, dank je wel!

Dat is ook wel eens leuk om te horen.  :-) (vrouw 28 jaar)

 ***

Eigenlijk voelt het best gek om na al die tijd te stoppen en tegelijkertijd voelt het ook goed. Ik weet dat ik mijn emoties nu kan handelen en heb inzicht verkregen.  Bijzonder ook, na al die tijd, dat jij dan op mijn pad kwam. Zeker na al die mislukte sessies die ik daarvoor in mijn leven heb ervaren. Ik nam van bijna niemand meer iets aan op dat vlak, veel te onveilig en vaak vond ik de coaches te onervaren en nam ze niet serieus meer. Natuurlijk kan ik om bepaalde delen uit de sessies nog steeds heel hard lachen. 
Dankjewel lieve Roos voor de inzichten die mijn leven weer betekenis hebben gegeven en dat ik weer kan genieten van de kleine dingen. Mathilde

***

In het laatste consult veel losgelaten + alle inzichten die ik ervoor al mocht krijgen maakt dat ik even wil stilstaan en dit goed eigen maken. M'n nieuwe ik. :) 
Ik ervaar nu hoe het is om lief te hebben (en door een ander geliefd te zijn)  op een heel ander niveau. Ik laat het over me heen komen. Mooi gevoel, zonder er een etiket (en dus verwachtingen) op te plakken. Weer een hele mooie en bijzondere ervaringen. Jeetje, wat ben ik blij met jou en jouw hulp! Ik ben je echt héél dankbaar. Ik blijf het zeggen: Ik gun iedereen een Roos!

***

Gister heb ik mijn slechtnieuwsgesprek-herkansing voor mijn opleiding gehad. Ik heb het gehaald. De punten waarop ik de vorige keer onvoldoende scoorde, scoorde ik nu nog niet helemaal goed op, maar wel veel beter. Ze vonden dat ik gegroeid ben in mijn 'empathische' vaardigheden, omdat ik niet meer dichtklapte toen er voor me allemaal gevoelens gebeurde. Ze vonden het ook heel goed dat ik hulp gezocht heb en daardoor zo gegroeid ben. Verder voel ik me ook echt heel veel beter! Dus bij deze nog een keer, heel erg bedankt! Studente

***

Lees hier een lange brief van een meisje dat in mijn praktijk is geweest om los te komen van een loverboy

***

Wat ben jij toch een bijzonder persoon...,Ik ben erg blij dat ik jou heb mogen ontmoeten al was het door omstandigheden....Je weet steeds weer mij te raken met de dingen die je uit mijn verleden ophaalt, die je zegt en waar we mee aan de slag gaan om mij een innerlijk beter, en positiever zelfbeeld te geven, en ook vooral dat ik dingen ga verwerken, en ik me meer bewust wordt van mijn eigen ik...gelukkig ben jij er om mij hierin te begeleiden..

De sessie van vanmorgen kwam een beetje raar tot zijn eind, maar was weer een echte eye opener voor me. De "Wond" waar je het over hebt is denk ik, bij mij de meest lastige omdat deze al jaren ingesleten zit, maar ook dit is te verwerken, net als dat ik bezig ben met de rest te verwerken en een plek te geven.

Ik had van te voren nooit bedacht dat het zo heftig zou kunnen worden, en dat je als persoon zoveel in je leven laat gebeuren waardoor je eigenlijk vast komt te zitten in je gevoel, en gevoelens naar anderen verkeerd uit..

Ik wordt me elke keer meer bewust dat er nog genoeg te leren is ,en ben erg blij dat jij die handvatten aanreikt. Dank je voor alle wijsheid die je me nu al meegeeft.. Mooi om te zien, en horen dat jij dingen zo snel op merkt en bespreekbaar maakt. En het dan ook bij het juiste eind te hebben, wat is jou gave...??? Hahaha.

En bedankt weer voor je verslag. Ben er weer erg blij mee, om het nog eens door te kunnen nemen, en na te kunnen lezen.....Is al een hoop besproken en gebeurt, en het voelt nog steeds fijn om met jou stukje bij beetje mijn pad te mogen ruimen en opschonen...en opnieuw te plaveien, met mijn eigen ik en een ieder die een stuk of stukje mee wandelt op mijn pad.

Het voelt veilig en goed! Dank je wel.

Dikke Knuffel voor jou, Paul

***

Dank je wel en ontzettend bedankt voor gisteren. Het bezoek heeft me echt goed gedaan! Je aandacht, betrokkenheid, de verkregen inzichten geven me vertrouwen richting de toekomst om zelf intenser van het leven te genieten, maar ook dat dit samen met mijn vrouw gaat gebeuren. Nogmaals dank en kijk uit naar de volgende afspraak. Marco

***

Als ik zo terugkijk op de laatste maanden heb ik grote stappen gemaakt en knopen doorgehakt. Dit is mede tot stand gekomen door de bezoeken bij jou. Dat weet ik zeker. Bart

***

Bedankt nog voor het verslag van vorige week, je had me na onze laatste afspraak weer goed aan het denken gezet over de gevoelens waar ik bij jou voor het eerst mee naar binnenstapte. En vorige week heb ik het hele verslag in 1x doorgelezen en even goed stil gestaan bij hoe dat allemaal voelde toen, best heftig hoor en natuurlijk kwamen er weer de nodige emoties bij kijken. Man, wat was ik ver weg en wat fijn dat nu na al die maanden al die laagjes in al die verschillende hoofdstukken zoals ik het maar hebt genoemd duidelijker worden en lichter. Ik ben echt blij dat ik je heb leren kennen en met jou hulp is dat pad in dat niet doordringbaar bos zoveel duidelijker geworden. Ik kon er daarna ook weer heerlijk om mezelf lachen wat ben ik toch een lekkere emotionele muts! Ook wil ik je bedanken voor alles wat je deelt met ons, vaak durfde ik het niet aan om alles te lezen wat jij allemaal schrijft en blogt en deelt, stel je voor dat je iets tegenkomt waardoor je de confrontatie met jezelf aan moet!.. (Miranda)

***

Moeder meisje van 18 jaar:
Ze ging heerlijk opgeruimd en opgewekt mee naar huis.
Blij dat ik door heb gezet en dat ze bij jou terecht is gekomen. Grappige was dat ik ook al een aantal dingen uit had gelegd en benoemd. Gezegd dat ik blij was dat je woorden bij haar binnen gekomen waren. Dat voor mij niet belangrijk was wie haar deze inzichten kon geven, maar dat het belangrijk was dat ze het begreep. Nu ruimte in haar hoofd en lijf om rustig te onderzoeken welk pad ze kan gaan volgen. Dank je wel weer voor het delen van je kracht.

***

Ik zegen de dag dat ik Roos leerde kennen. Volledig uitgeput en moe gepraat stapte ik haar praktijk binnen en op dat moment wist ik al dat ik goed zat. Ik ontmoette een zielsverwant. Ik hoefde haar (gelukkig) dan ook niet veel te vertellen en binnen een week lag er een heel helder behandelingsprotocol met een duidelijke doelstelling. Het leven diende letterlijk en figuurlijk licht te voelen en de obstakels daartoe dienden zo snel mogelijk opgeruimd te worden. Vanaf dat moment begon Roos mij te begeleiden op mijn pad naar dat licht en in dit kader woonde ik afgelopen week een thema-avond bij. Een bijeenkomst die kort samengevat een prachtige sfeer van verbondenheid ademde tussen de mensen die net als ik op zoek zijn naar de manier waarop je dit aardse, soms zware leven op een zo mooi en plezierig mogelijke wijze kunt leven. Hoe dat verlangen ook weer in 2018 gestand te doen? Wat wilden we loslaten en wat wilden we op ons pad meenemen? Roos liet het ons met behulp van prachtige muziek, meditaties en rituelen ontdekken en daarmee was deze avond warm, inspirerend en rustgevend. En zo stap ik nu vol vertrouwen en goed gemutst dat nieuwe jaar in. Dank daarvoor Roos en ik wens ook jou een licht en plezierig 2018 toe. Namasté, Hanne

***

Via de mail van een moeder van een jongen van 9 jaar:
Ik werd trouwens tussen de middag nog door de juf aangesproken, hij had tegen de juf vertelt dat hij gisteren voor het laatst bij jouw was geweest, en dat er nu een open afspraak staat voor als hij er aan toe is. Verder had hij ook heel lief tegen de juf gezegd, dat als zij merk dat er kindjes in de klas zijn die problemen hebben dat zij dan jouw maar moet bellen, want jij bent heel lief en kan heel goed luisteren en iedereen helpen. Maar vond het zo lief wilde je dat toch even melden dat hij het als zeer positief heeft ervaren bij jouw. Dank je wel daar voor.

***

Moeder meisje van 14 jaar:
Excuses voor dit late bericht maar vergeet steeds om jou een mailtje te sturen over mijn dochter. Dit komt ook dat het zo goed gaat met haar dat ik de vervelende periode die zij heeft gehad steeds vergeet. Ze is echt compleet veranderd. Natuurlijk nog steeds wel onze lieve dochter maar zij is aardig aan het puberen. Ze straalt, zit lekker in haar vel. Daarnaast is ze ook brutaal en ontzettend haar eigen grenzen aan het opzoeken. Heel grappig om te zien maar voor ons ook wel wennen. Ook in gezelschappen is ze druk en zit ze lekker te kletsen met iedereen. Hierbij wil ik jou hartstikke bedanken voor jou fijne hulp.

***

Het kennismakingsgesprek dat ik had met Roos bleek voor mij eigenlijk niet nodig. Het voelde direct vertrouwd en veilig. In de sessies die volgden liet        Roos mij, volledig objectief, mezelf hervinden. Door het aanbieden van vragen, het geven van andere invalshoeken en door mij in contact te laten zijn met mijn lichaam heeft Roos mij geholpen om mij bewust te maken van mijn unieke zelf en van mijn kracht. Ik verschoof van de verstrikkingen in mijn verstand naar het gevoel in mijn hart en lichaam. Roos liet me zelf dingen voelen en me zelf tot inzichten en conclusies komen. En haar geduld en begrip voor mij liet me op een zachtere manier naar mezelf kijken, wat positief heeft bijgedragen in mijn ontwikkeling. Roos haar hulp heb ik als zeer kundig en als zeer warm ervaren. Achteraf vind ik het verbazingwekkend hoeveel er sinds onze gesprekken positief veranderd is in mijn leven, hoeveel belangrijke keuzes ik heb gemaakt. Nu ik beter in verbinding sta met mezelf geniet ik meer van mijn leven en kan ik eindelijk doen waarvan ik altijd heb gevoeld dat het erin zat: Tekenen en schilderen vanuit mijn hart.Ik ben lang niet uitgeleerd, nieuwe inzichten en ontwikkelingen zullen blijven komen, maar ik voel me zoveel rijker en ontzettend dankbaar.

***

Jij hebt me goed geholpen met je coaching. Het was op het persoonlijke vlak, maar parallel daaraan werkte het ook op het professionele vlak. Mijn ontwikkeling in mijn studie. Je bent een kei in je vak! Groetjes Anita

***

Dankjewel voor de uitwerking van de coaching. Ik wil je ook hartelijk bedanken voor de afgelopen tijd, je hebt mij echt super geholpen in de moeilijkste tijd van mijn leven, fijn dat ik altijd mocht komen, jij meedacht hoe ik het anders kon bekijken en ermee om leren gaan. Het voelde als een warm bad. Ineke.

***

Graag wilde ik je nog bedanken voor het doorsturen van de inspiratiemail. Ik heb er al diverse malen naar geluisterd. Het is prettig om te horen wat je moet doen. Als je zelf gaat zitten is het toch soms lastiger om naar je gevoel te gaan.
Ik ben blij dat ik (bijna al weer een jaar geleden) de stap heb genomen om naar jou toe te gaan. Ik had zelf niet kunnen bereiken, want ik nu met jou hulp heb bereikt. Af en toe is het nog wel moeilijk, dat ga ik niet ontkennen. Maar dat heeft zijn tijd nodig. Jij hebt mij de tools gegeven om daar mee aan slag te gaan. En het prettige bij jou vind ik dat je niet het gevoel hebt dat “in therapie gaan” heel beladen is. Het wordt op een hele prettige manier aangepakt. Je mag mijn reactie op je website zetten want ik ben namelijk heel blij met jou !! Corina

***

Lieve Roos,
Graag wil ik je bedanken voor alles wat je voor mij doet. In januari 2012 werd ik ernstig ziek. Ik ben toen bij jou terecht gekomen omdat ik zo verschrikkelijk bang was. Bang voor de dood, bang om mijn zoontje en man achter te moeten laten. Gek eigenlijk dat je bij iemand binnen komt die je niet kent, maar direct zo vertrouwd dat je binnen een minuut volledig kunt geven, onder de tranen en snottebellen zit, zonder schaamte.

Jij hebt mij toen weer ruimte gegeven, ruimte in mijn hoofd, want piekeren, daar word je zo moe van. Ik had ineens tijd over! Dat was een vreemde gewaarwording. De angst voor de dood werd minder. Wij hebben hele bijzondere meditaties gedaan, waarin zoveel gebeurde. Dat heeft veel indruk op mij gemaakt.

In de maanden en jaren daarna ging het super goed met mij en mocht ik aanwezig zijn op een paar meditatie avonden in het kerkje in Brielle. Waar zo'n fijn sfeertje hangt. Ik was zoekende, naar een doel in het leven, want ik had het gevoel dat ik een 2e kans had gekregen. Ik was schoon verklaard! En dan? Dan moet je je leven weer opnieuw invullen en dat is best lastig. Het was een onrustige tijd in mijn lijf en hoofd. Tijdens deze avonden kreeg ik antwoorden, maar vooral een fijn gevoel. De meditaties die wij tijdens deze avonden deden, kregen wij toegestuurd, zodat we ze thuis ook konden doen.

En toen in juli 2015 kwamen de donder wolken terug. Helaas heb ik een terugval gekregen, jouw meditaties hebben mij er doorheen getrokken. Dat het kleine vuurtje dat er nog in mij brandde, bleef branden en ook het vuurtje weer deed oplaaien om door het oog van de naald te kruipen.

Wat ik vooral van jou heb geleerd is om mijn gevoel te volgen. en wat ik van jou geleerd heb en wat ik uit die mooie meditaties heb mogen ontvangen, dichtbij mijzelf blijven in iedere situatie, hoe moeilijk deze ook is. Want uiteindelijk krijg je daar alleen maar vrede van, vrede met jezelf. En ik denk dat je dan pas echt gelukkig kan worden.

Dank je wel lieve Roos, ik hoop dat wij nog een hoop mooie en bijzondere momenten mogen beleven. Liefs, Cynthia

***

Iedere keer als ik binnenkwam had ik het gevoel dat ik iedere keer een beetje meer ontlast zou worden. Ik werd dan ook steeds meer ontlast van zware gedachten en bepaalde overtuigingen. Als ik dan weer terugreed naar huis, dan had ik een stroom van ideeën en inzichten hoe ik dingen anders kon gaan doen. Door met jou te praten kreeg ik opheldering, dat verlichtte enorm! Claudette

***

De basis van de coaching is 'Bronaanpak': probleem bij de bron aanpakken zodat je er nooit meer blind in kunt stappen. Vrouw, 27 jaar.

***

Ik ben nog steeds erg dankbaar dat ze mij naar jou heeft verwezen en ben jou erg dankbaar voor alles wat je me hebt laten zien en voelen. Het vertrouwen is groot en weet dat wie ik aan je doorstuur op de juiste plek is in jouw praktijk. Jeffrey.

***

Ik ben met mijn dochter van 9 jaar naar Roos gegaan omdat mijn dochter geregeld hoofdpijn had. Hiervoor had ik haar ogen al laten controleren, heeft ze shiatsu massages gehad en fysiotherapiesessies gevolgd. Helaas zonder blijvend resultaat. Mijn dochter is een sprankelend, levenslustig en ook gevoelig en behulpzaam meisje. Het was pijnlijk om te zien dat ze soms moe en met pijn in haar hoofd op de bank zat. Ik heb Roos zelf ervaren als een zeer prettige en doortastende therapeut met ruime kennis en ervaring op een breed vlak. IK vond het fijn dat Roos via acupunctuur kon testen waar de spanning bij mijn dochter vandaan kwam, zodat we zeker wisten dat dit met een opgebouwde emotionele blokkade te maken had en niet met een fysieke klacht. Roos stelde goede vragen en mijn dochter hing aan Roos haar lippen als Roos haar uitlegde wat er allemaal tussen vriendinnen speelt, waar ze wel en vooral niet verantwoordelijk voor is en dat ze vooral mag doen waar zij zin in heeft. En mijn dochter begon meer en meer in te zien dat ze een talent heeft in het helpen van anderen alleen dat ze dat niet hoeft te doen als ze dat niet wilt. Het was fijn dat ik bij de gesprekken mocht zijn. Ik geniet nog meer van mijn dochter omdat ik haar nog meer ben gaan zien zoals zij werkelijk is. We hebben veel meer plezier samen. De verslagen die Roos maakt zijn verhelderend en prettig om achteraf nog eens door te lezen, ook voor mijn man. Door Roos heeft mijn dochter geen hoofdpijn meer. De juf gaf aan dat Elsa van een afwachtend, vrolijk en behulpzaam meisje veel meer haar grenzen aangeeft, met meer eigen ideeën komt naar de juf en vriendinnen en zelfs helpen doet ze met nog meer plezier.

***

Ik was 18 jaar toen ik bij Roos kwam. Ik was al een tijd op zoek naar een therapeut omdat ik absoluut niet lekker in me vel zat. Ik was niet meer vrolijk, had geen plezier meer in wat ik deed en had heel veel last van huilbuien. Ik had mijzelf zo erg verloren dat ik niet meer wist wat ik met mezelf aanmoest. Ik zorgde slecht voor mezelf. Ik at niet goed had vaak geen schone kleren. Was heel erg afgevallen, had pfeiffer gekregen en ik was zelfs in het ziekenhuis opgenomen Ik had toen geen idee waar het vandaan kwam. Ook was ik blijven zitten op school en moest ik het jaar overnieuw doen. Ik had destijds een Relatie waar het ook niet goed in liep. Mijn ouders en mijn vriend konden het niet met elkaar vinden, en  daardoor waren er eigenlijk altijd problemen. Het enige wat ik wilde was dat het weer goed kwam met mij en me ouders, en dat ik geen ruzie en problemen meer zou hebben met mijn toenmalige vriend.
Ik had vaak ruzie met mijn vriend tot grote scheldpartijen en dreigementen van hem naar mij toe. Ik zag toen nog niet dat mijn ouders mij alleen maar voor die jongen wilde beschermen omdat ik niet zag dat hij niet goed voor mij was, en hij degene was die ervoor zorgde dat ik eigenlijk altijd verdrietig en ongelukkig was.
Toen ik bij Roos kwam zat ik eigenlijk al zo diep in de situatie dat ik niet meer wist hoe ik eruit moes komen. Ik was bij mijn vriend gaan wonen waar ik op een klein kamertje zat met alleen een matras, ik zelf kookte voor het gezin van mijn vriend, de was deed en al mijn geld inleverde. Ik deed dit zonder na te denken omdat ik alleen maar hem wilde helpen en wilde dat hij blij met mij was. Voor mijn gevoel hield hij van mij, en was ik belangrijk voor hem, ik voelde me bijzonder omdat ik dacht dat ik bijzonder was voor hem. Hij liep vaak boos weg en liet mij dagenlang alleen achter. Ik wilde niet weg want ik wilde hem niet kwijt en wachtte net zolang tot hij weer terug kwam om dan sorry tegen hem te zeggen voor iets waarvan ik niet eens wist wat ik had gedaan. Mijn ouders stonden hierin machteloos. Ze wisten wat er aan de hand was, maar konden niks doen. Ze wilde me dolgraag helpen, maar iedereen die zij dat ik met hem moest stoppen duwde ik alleen maar harder weg. Voor mijn gevoel was Roos de enige die mij begreep en snapte waarom ik dit deed.
Bij roos heb ik geleerd vanuit mezelf te kijken wat ik graag wil, hoe ik in het leven wil staan en hoe ik dingen anders kon aanpakken als ik dat deed. Ik kwam erachter dat mijn vriend mij manipuleerde. Ik kon niks goed doen in zijn ogen, hij werd boos om niks. En wist het altijd zo te draaien dat ik het niet goed kon doen. Dit was ook 1 van de redenen dat ik in therapie wilden gaan. Omdat ik volgens hem aan mijzelf moest werken. En ik deed alles wat hij zij. Achteraf ben ik daar heel blij om want als ik niet naar Roos was gegaan zou ik niet weten waar ik nu zou staan. In die tijd ben ik ook gaan blowen. Hierdoor voelde ik minder pijn en hoefde ik niet constant bezig te zijn met de situatie waar ik in zat, en hoefde ik niet constant de pijn te voelen dat ik mijn ouders zo miste en dat mijn vriend alleen maar boos was. Ontzettend dom, ik had hier nooit aan moeten beginnen omdat ik hierdoor dingen ook veel minder helder zag. Veel mensen zullen denken van: ‘Waarom ben je dan niet gewoon weggegaan als je je zo voelde?’ Op dat moment wilde ik daar niet aan denken. Ik voelde me ongelukkig, maar kon niet bij hem weggaan. Ik had altijd de hoop dat het nog wel goed kwam en dat als ik zou veranderen het beter zou worden. Want ik geloofde echt dat het allemaal aan mij lag en ik alles fout deed.
Toen ik eenmaal begon door te krijgen dat hij mij manipuleerde begon ik er een patroon in te zien. Roos heeft mij hier heel erg mee geholpen. Samen hebben we gekeken naar wat er gebeurde door middel van meditatie, familieopstellingen en acupunctuur. Ik begon te zien dat ik zo niet verder kon gaan met deze jongen, en stap voor stap heeft roos mij hierin begeleid. Het werd voor mij steeds duidelijker dat ik dit niet meer wilde.  Toen ik uiteindelijk de stap had gemaakt het uit te maken, voelde ik me echt verschrikkelijk.
Mijn ex begon eerst te negeren, daarna begon hij heel erg te huilen en daarna werd hij boos. Dit gebeurde in een periode van ongeveer 2 tot 3 maanden. Negeren was een aanpak die hij eerder gebruikte. Dan kwam ik vanzelf bij hem terug. Hij merkte dat dit niet lukte en begon daarna heel erg te huilen. Dit vond ik het moeilijkst van alles. Roos heeft mij hier ontzettend goed in begeleid en ook toen besefte ik dat dit manipulatie was. Hij sprak erover dat hij zelfmoord wilde plegen en dit maakte me erg bang. Als hij dat had gedaan had ik me mijn hele leven schuldig gevoeld. Ook hierin heb ik veel aan Roos gehad. Zij heeft mij geleerd hierin dat ik moest denken aan mezelf en dat hij niet mijn verantwoordelijkheid is. Toen hij merkte dat ik hier ook niet op reageerde kwam de boosheid. Mijn oom overleed in die week aan kanker en daar had ik het heel moeilijk mee. Hij heeft mij en mijn familie (inclusief mijn net overleden oom) verschrikkelijke dingen toegewenst en dit was voor mij de druppel waarna ik hem overal waar mogelijk geblokkeerd heb. Ik heb daarna nog wat mailtjes gehad waar ik nooit op heb gereageerd en sindsdien ben ik van hem af.
Ik ben nog een aantal keer bij Roos geweest en stap voor stap voelde ik me steeds beter. Nu ben ik een hele vrolijke meid die lekker op stap gaat, het super kan vinden met mijn familie en leuke vriendinnen heeft die er altijd voor mij klaar staan. Want ondanks alles wat er gebeurd is hebben zij allemaal onvoorwaardelijk voor mij klaar gestaan en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor.
Als iemand in zo’n gelijksoortige situatie terecht komt zit je 100% goed bij roos. Zij vertelt je niet wat je moet doen maar helpt je met zoeken en erachter komen wat voor jou goed is. Ze helpt je op een manier dat je zelf gaat zien dat iets niet goed is. Zolang je het zelf niet ziet, kom je ook niet uit de situatie. Lieve Roos, ik wil je ontzettend bedanken voor alles waar jij mij mee geholpen hebt de laatste 2 jaar. Zonder jou had ik nooit geweest waar ik nu sta en ik ben daar ontzettend blij mee! Na 2 jaar kan ik eindelijk zeggen; Ik ben trots op mezelf!!!!

***

Lieve Roos, wat ben ik blij dat we jou ontmoet hebben en bij jou onder behandeling zijn geweest. Alles ziet er nu gelukkig anders uit dan een jaar geleden. Door de coaching heb ik een en ander weer op een rijtje gekregen waardoor ik geleerd heb op een andere manier de situatie van mijn dochter te benaderen en kon ik uit de emotie, paniek en machteloosheid komen die dit teweeg bracht. In samenwerking met jou is mijn dochter langzaamaan in gaan zien in wat voor vreselijke situatie ze zat en heeft daar ook wat aan gedaan. Ze is inmiddels een sterke opgewekte levenslustige jonge vrouw geworden ik ben je dan ook voor eeuwig dankbaar.  Met heel veel liefs.

***

Mijn zoon van 10 jaar is een paar keer bij Roos geweest omdat hij in een loyaliteits conflict zat tussen gescheiden ouders. Hij werd steeds stiller en in zichzelf gekeerd, onzeker. Na de eerste sessie kletste hij erop los en was al meteen een stuk vrolijker en opgeluchter. Het is hem duidelijker geworden wat hij eigenlijk wil. Hij is daardoor stelliger en standvastiger geworden is bij zijn eigen waarheid gebleven. Hij is een stuk zelfverzekerder geworden en zit lekkerder in zijn vel. De therapie bij Roos is geschikt om vraagstukken in een scheiding waar kinderen mee tobben helder te krijgen. Het heeft hem geholpen om een weg te vinden die voor hem het beste was. Ik merk dat hij een stuk vrolijker is geworden. Roos heeft hem geholpen zijn eigen waarheid en wijsheid te laten ervaren door te luisteren en te vragen. Hierbij heeft Roos hem geleerd om voor zijn eigen mening op te komen en zijn gevoelens te uiten. Roos begeleidde hem zonder woorden in zijn mond te leggen of een mening of oordeel te geven.

***

Toch werkte het weer even confronterend om zo die zinnetjes erbij te schrijven. Zowat iedere keer als ik bij jou vandaan kom voelt het alsof ik een soort geopereerd ben, op energiegebied dan en verstandelijk soms ook. Alles moet even zijn nieuwe draai vinden.
Maar ik voel zo duidelijk dat die veranderingen heel positief zijn (dat blijkt natuurlijk ook wel uit alles), hoe lastig sommige dingetjes ook zijn om los te wrikken. Echt mooi hoe dat werkt, ik ben je heeeeeeel dankbaar voor je hulp.

***

Lieve Roos,
Wat heb ik veel geleerd van jou en wat ben ik dicht bij mezelf gekomen door de coaching maar vooral door de meditatie, wat een bijzondere ervaringen zijn dat geweest. Wauw. Ook heb ik erg veel geleerd over mijn chronische ziekte. Dat is waar ik voor kwam, om mijn ziekte van crohn meer te kunnen gaan accepteren en het onder controle te krijgen.
Het lukt me nu zeker om beter met de Crohn om te gaan het hoort bij mij! Het is zoals het is en dat accepteer ik nu. Ook heb jij mij geleerd om mijn grenzen te kennen, dat ik dingen beter aan kan voelen en hoe ik er mee om kan gaan zoals pijn. Eerst wilde ik maar door en door gaan en er voor weg lopen. Nu kan ik er mee dealen. Ik ben weer van me zelf gaan houden en weet dat wat ik voel goed is, dat heb ik weer terug gevonden. Het geloven in mezelf.De tekens die je krijgt helpen je om precies dat te ervaren wat je ziel nodig heeft. Lieve groet Esther

***

In jouw veilige, warme praktijk vond ik eindelijk rust; innerlijke rust. Ik kon me veilig genoeg voelen om los te laten wat me zo moe en ziek maakte. Jouw krachtige coaching en mooie energie hebben mij enorm geholpen in mijn proces naar heelheid en gelukkig zijn. Ik ben en blijf je erg dankbaar.

***

Zo eens in de zoveel tijd kom ik mensen tegen die jouw hulp heel goed kunnen gebruiken.
Ik raad jou altijd aan. En ze moeten zelf kijken wat ze met die informatie doen. Ik heb nog steeds een heel goed gevoel bij jou en ben jou heel dankbaar voor wat je voor mij hebt gedaan. Zit ook ineens in een hele creatieve fase. En dan niet qua spulletjes in huis of knutselen maar in evt een eigen bedrijfje starten. Ik sta soms echt van mezelf te kijken. Want zover dacht ik nooit. Ik dacht dat ik het niet kon, en nu denk ik juist. Kom maar op, ik kan het. Dus bij deze, dank je wel dat je mijn leven veel leuker hebt gemaakt.

***

Ik merk echt dagelijks de positieve ontwikkeling die we de laatste maanden hebben ingezet. Ik maak dingen bespreekbaar, omdat IK het belangrijk vind. Zeker ook dingen die ik normaal nooit besproken zou hebben. Ik ben er zo blij mee en trots dat ik nu de kracht heb om mezelf op de eerste plaats te zetten.
Patrick

***

Fijn dat ik mensen heb kunnen overtuigen om naar jou toe te gaan. Want ja, ik ben echt heel erg mezelf geworden en nog steeds ontdek ik dingen van mezelf die ik nog niet wist. Ik ben mezelf gaan kennen, en ik doe absoluut geen dingen meer die ik niet wil en het belangrijkste, ik ben in mezelf gaan geloven! Allemaal dankzij jou! Ik denk nog veel aan je, je bent zo bijzonder en ik vind dat ik bevoorrecht ben dat ik je heb mogen leren kennen. Jerney

***

Dank je wel lieve Roos, ik heb de coaching als heel vertrouwd ervaren, je geeft de goede tools mee naar huis en wat ik ook heel fijn vond dat je het op papier zet, er gaan toch dingen langs je heen, op deze manier kun je het thuis nalezen.
Je zegt niets voor, het komt allemaal uit jezelf, je geeft je eigen antwoorden. Jezelf voelen, bij jezelf komen, zo krijg je inzicht in je eigen proces en dat voelt goed.
Dag lieve Roos, liefs, Nelleke

***

Dankjewel voor alle dingen die je me liet zien. Jij reikte me altijd weer de hand, maar de stappen moest ik zelf doen. Zodat ik weer een beetje trots kon zijn op mijn eigen IK. Ik leer mezelf beter kennen en probeer dicht bij mezelf te zijn en bovenal te blijven voelen.
Alles komt voort uit liefde
alles keert terug in de liefde
zonder begin en zonder einde
is de liefde....

***

Hard zijn voor mezelf heeft plaats gemaakt voor een heerlijke zachtheid en geluk. Twijfel aan mezelf en niet weten wat ik wil heeft plaats gemaakt voor acceptatie en het volgen van een yoga opleiding die voelt als thuiskomen
Energie, futloosheid heeft plaatsgemaakt voor een kalme constante energie.

Het moment dat ik de deur in haar bijzondere praktijk binnen liep is mijn leven met 360graden in positieve richting veranderd! De coaching heeft mij het goede pad gewezen.
Als ieder mens het geluk had in zijn leven in contact te komen met Roos zou de wereld er een stuk mooier en lichter uit zien!
Lieve Roos, Bedankt.
Liefs Anne

***

Eind december, na een lange zoektocht langs verschillende therapeuten, besloot ik om de coaching uit te proberen. Door toedoen van een slopende, niet erkende depressie, veroorzaakt door een heftig doorslaap probleem voelde het bijna als een plicht om door te gaan met mijn pelgrimstocht.
Uiteraard ligt de oorzaak bij jezelf en moet je deze ook bij jezelf zoeken maar wat als je daar niet de juiste gereedschappen voor hebt? Ik wilde terug naar het gevoel van het jonge meisje die de wereld aan kon, die positief en vrolijk in het leven stond en vooral ervan kon genieten. Een utopie? Nee, want ooit was dat mijn innerlijk kind en die kon toch niet zomaar weg zijn. Het koste mij zelfs een dierbaar verblijf in het buitenland, na 17 jaar gaf ik het op omdat ik niet meer kon, ik was letterlijk en figuurlijk op.
De coaching is op die wijze ontworpen dat je met je eigen overtuigingen geconfronteerd wordt. Het is Roos die je leidt om die overtuigingen, die in de loop der jaren zijn ingeslopen, te ontmaskeren.

Dankzij Roos en een harde strijd met mezelf, bemerk ik dat ik betere nachten maak waardoor mijn motor langzaam weer op laadt. Ik kan het leven weer aan en het allermooiste ik kan weer van het leven genieten!
Roos, ik ben je dankbaar dat je deze opdracht in het leven op een dergelijk persoonlijke en warme wijze vervuld.
Vrouw, 42 jaar

***

Toen ik met de coaching begon liep ik flink tegen een aantal dingen aan en omdat dit elke keer dezelfde deur was waar ik tegenaan liep vond ik dat er iets moest gebeuren.
Tijdens de gesprekken werd het voor mij heel helder wat mijn dilemma was en vooral hoe hiermee om te gaan.
Doordat ik telkens na een gesprek een mail kreeg met alle besproken punten erin verwerkt, heb ik vandaag nog steeds heel veel aan deze "handleiding".
Regelmatig als ik terugval in mijn oude gewoonte pak ik gewoon mijn "handleiding" erbij en alles wordt meteen weer helder zodat ik niet meer me af hoef te vragen waarom dingen niet werken.
Roos ontzettend bedankt voor jouw manier van coachen en voor jouw zijn.
Gerda, 41 jaar

***

Toen ik naar Roos ging was ik al een tijdje bij een psycholoog geweest. Dat hielp mij niet erg. Ik stond negatief in het leven terwijl ik de ondertoon van positief had. Maar dat kon ik maar niet waar maken. Roos heeft mij geholpen om mijzelf weer te vinden en uit een neergaande spiraal te halen. Ze heeft me net geraakt op de punten die ik verkeerd dacht, deze gedachtes zijn omgezet in positief denken. Ik ben echt heel tevreden, ik heb mezelf weer gevonden, heb rust gevonden in mijn lichaam en geniet weer van het leven.
Ik was ook altijd iemand die alles voor zich hield en opkropte. Dat is verleden tijd want in een zwembad alle ballen onderhouden valt niet mee. Nu praat ik erover. Het maakt me ook niet meer uit wat mensen ervan vinden. Binnen 5 maanden had ik het programma afgewerkt en iedereen ziet en merkt het aan mij want ik straal weer.
Dus mensen, het is de moeite waard om aan jezelf te werken. >
En Roos is een fantastisch persoon om mee te werken!!!! Het leven is WEL leuk !!!!!
Vrouw, 43 jaar