Praktijk Bewust Zijn

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Pubercoaching

Omdat dit een lange brief is staat deze op een losse pagina, lees hier meer ervaringen

Het meisje dat deze brief heeft geschreven wilde graag dat deze geplaatst zou worden op mijn website om andere jonge meisjes te helpen.

Ik was 18 jaar toen ik bij Roos kwam. Ik was al een tijd op zoek naar een therapeut omdat ik absoluut niet lekker in me vel zat. Ik was niet meer vrolijk, had geen plezier meer in wat ik deed en had heel veel last van huilbuien. Ik had mijzelf zo erg verloren dat ik niet meer wist wat ik met mezelf aanmoest. Ik zorgde slecht voor mezelf. Ik at niet goed had vaak geen schone kleren. Was heel erg afgevallen, had pfeiffer gekregen en ik was zelfs in het ziekenhuis opgenomen Ik had toen geen idee waar het vandaan kwam. Ook was ik blijven zitten op school en moest ik het jaar overnieuw doen. Ik had destijds een Relatie waar het ook niet goed in liep. Mijn ouders en mijn vriend konden het niet met elkaar vinden, en  daardoor waren er eigenlijk altijd problemen. Het enige wat ik wilde was dat het weer goed kwam met mij en me ouders, en dat ik geen ruzie en problemen meer zou hebben met mijn toenmalige vriend.

Ik had vaak ruzie met mijn vriend tot grote scheldpartijen en dreigementen van hem naar mij toe. Ik zag toen nog niet dat mijn ouders mij alleen maar voor die jongen wilde beschermen omdat ik niet zag dat hij niet goed voor mij was, en hij degene was die ervoor zorgde dat ik eigenlijk altijd verdrietig en ongelukkig was.
Toen ik bij Roos kwam zat ik eigenlijk al zo diep in de situatie dat ik niet meer wist hoe ik eruit moes komen. Ik was bij mijn vriend gaan wonen waar ik op een klein kamertje zat met alleen een matras, ik zelf kookte voor het gezin van mijn vriend, de was deed en al mijn geld inleverde. Ik deed dit zonder na te denken omdat ik alleen maar hem wilde helpen en wilde dat hij blij met mij was. Voor mijn gevoel hield hij van mij, en was ik belangrijk voor hem, ik voelde me bijzonder omdat ik dacht dat ik bijzonder was voor hem. Hij liep vaak boos weg en liet mij dagenlang alleen achter. Ik wilde niet weg want ik wilde hem niet kwijt en wachtte net zolang tot hij weer terug kwam om dan sorry tegen hem te zeggen voor iets waarvan ik niet eens wist wat ik had gedaan. Mijn ouders stonden hierin machteloos. Ze wisten wat er aan de hand was, maar konden niks doen. Ze wilde me dolgraag helpen, maar iedereen die zij dat ik met hem moest stoppen duwde ik alleen maar harder weg. Voor mijn gevoel was Roos de enige die mij begreep en snapte waarom ik dit deed.
Bij roos heb ik geleerd vanuit mezelf te kijken wat ik graag wil, hoe ik in het leven wil staan en hoe ik dingen anders kon aanpakken als ik dat deed. Ik kwam erachter dat mijn vriend mij manipuleerde. Ik kon niks goed doen in zijn ogen, hij werd boos om niks. En wist het altijd zo te draaien dat ik het niet goed kon doen. Dit was ook 1 van de redenen dat ik in therapie wilden gaan. Omdat ik volgens hem aan mijzelf moest werken. En ik deed alles wat hij zij. Achteraf ben ik daar heel blij om want als ik niet naar Roos was gegaan zou ik niet weten waar ik nu zou staan. In die tijd ben ik ook gaan blowen. Hierdoor voelde ik minder pijn en hoefde ik niet constant bezig te zijn met de situatie waar ik in zat, en hoefde ik niet constant de pijn te voelen dat ik mijn ouders zo miste en dat mijn vriend alleen maar boos was. Ontzettend dom, ik had hier nooit aan moeten beginnen omdat ik hierdoor dingen ook veel minder helder zag. Veel mensen zullen denken van: ‘Waarom ben je dan niet gewoon weggegaan als je je zo voelde?’ Op dat moment wilde ik daar niet aan denken. Ik voelde me ongelukkig, maar kon niet bij hem weggaan. Ik had altijd de hoop dat het nog wel goed kwam en dat als ik zou veranderen het beter zou worden. Want ik geloofde echt dat het allemaal aan mij lag en ik alles fout deed.
Toen ik eenmaal begon door te krijgen dat hij mij manipuleerde begon ik er een patroon in te zien. Roos heeft mij hier heel erg mee geholpen. Samen hebben we gekeken naar wat er gebeurde door middel van meditatie, familieopstellingen en acupunctuur. Ik begon te zien dat ik zo niet verder kon gaan met deze jongen, en stap voor stap heeft roos mij hierin begeleid. Het werd voor mij steeds duidelijker dat ik dit niet meer wilde.  Toen ik uiteindelijk de stap had gemaakt het uit te maken, voelde ik me echt verschrikkelijk.
Mijn ex begon eerst te negeren, daarna begon hij heel erg te huilen en daarna werd hij boos. Dit gebeurde in een periode van ongeveer 2 tot 3 maanden. Negeren was een aanpak die hij eerder gebruikte. Dan kwam ik vanzelf bij hem terug. Hij merkte dat dit niet lukte en begon daarna heel erg te huilen. Dit vond ik het moeilijkst van alles. Roos heeft mij hier ontzettend goed in begeleid en ook toen besefte ik dat dit manipulatie was. Hij sprak erover dat hij zelfmoord wilde plegen en dit maakte me erg bang. Als hij dat had gedaan had ik me mijn hele leven schuldig gevoeld. Ook hierin heb ik veel aan Roos gehad. Zij heeft mij geleerd hierin dat ik moest denken aan mezelf en dat hij niet mijn verantwoordelijkheid is. Toen hij merkte dat ik hier ook niet op reageerde kwam de boosheid. Mijn oom overleed in die week aan kanker en daar had ik het heel moeilijk mee. Hij heeft mij en mijn familie (inclusief mijn net overleden oom) verschrikkelijke dingen toegewenst en dit was voor mij de druppel waarna ik hem overal waar mogelijk geblokkeerd heb. Ik heb daarna nog wat mailtjes gehad waar ik nooit op heb gereageerd en sindsdien ben ik van hem af.
Ik ben nog een aantal keer bij Roos geweest en stap voor stap voelde ik me steeds beter. Nu ben ik een hele vrolijke meid die lekker op stap gaat, het super kan vinden met mijn familie en leuke vriendinnen heeft die er altijd voor mij klaar staan. Want ondanks alles wat er gebeurd is hebben zij allemaal onvoorwaardelijk voor mij klaar gestaan en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor.
Als iemand in zo’n gelijksoortige situatie terecht komt zit je 100% goed bij roos. Zij vertelt je niet wat je moet doen maar helpt je met zoeken en erachter komen wat voor jou goed is. Ze helpt je op een manier dat je zelf gaat zien dat iets niet goed is. Zolang je het zelf niet ziet, kom je ook niet uit de situatie. Lieve Roos, ik wil je ontzettend bedanken voor alles waar jij mij mee geholpen hebt de laatste 2 jaar. Zonder jou had ik nooit geweest waar ik nu sta en ik ben daar ontzettend blij mee! Na 2 jaar kan ik eindelijk zeggen; Ik ben trots op mezelf!!!

Lees meer ervaringen over coaching en therapie hier